Sýr je typický představitel čerstvých bílých sýrů. Vyrábí se ze stoprocentního kozího mléka, při jeho zpracování jsou použity ušlechtilé kvasné kultury a syřidlo, mléko je pasterované a profesionál by možná ještě dodal, že jde o sýr s tzv. dohřívanou sýřeninou. Sýr se připravuje také s různými příchutěmi - s ořechy, mandlemi, česnekem a zeleným pepřem, v sezóně jsou velice oblíbené sýry se zelenými bylinkami.
Do portfolia rodinné farmy patří kromě sýra také kozí brynza a kozí tvaroh. V současné době na farmě chovají kolem 120 koz, z toho je 70 dojných.
Eva Sedláková
Farma dojných a kašmírských koz
Šošůvka 45
679 13 Šošůvka
tel.: 516 435 371
Datum vložení:
2. 12. 2024 13:26
Datum poslední aktualizace:
9. 12. 2024 14:30
Autor:
Správce Webu