Klobása je Výborná k ohřívání, opékání, grilování i ke konzumaci za studena. Podíl ruční práce při výrobě Lipovecké klobásy je asi 90 %, kdy porážka, porcování masa, krájení a veškerá příprava probíhá ručně, včetně točení klobás.
Základem naší převážně ruční výroby je používání původních a osvědčených receptů a postupů, jaké známe již z dob našich dědečků. Naši práci doprovází vůně majoránky, pepře, česneku a kouře z bukového dřeva, který se line z udírny.
Lipovecká klobása je jedním z mnoha výrobků firmy BETAS. Naše firma byla založena v roce 1995 v Lipovci, obci blízko Moravského krasu, která leží na rozhraní okresů Blansko, Vyškov a Prostějov. Porážíme hovězí dobytek, zpracováváme maso hovězí a vepřové, vyrábíme zabijačkové speciality a mnoho dalších uzenářských výrobků. Naše produkty rozvážíme do obchodů, škol a restaurací v širokém okolí, pravidelně se účastníme farmářských trhů v Blansku.
Výroba lipovecké klobásy je náročný proces, který vyžaduje zručnost a zkušenost. Uzení bukovým dřevem dodává klobáse specifické aroma a dlouhou trvanlivost. Hovězí dobytek nakupujeme od okolních družstev nebo od soukromých zemědělců z našeho regionu, vepřové půlky odebíráme z jatek Bořitov.
Betas Lipovec s.r.o.
Marek Buchta
Lipovec 327
679 15 Lipovec
Datum vložení:
6. 12. 2024 13:07
Datum poslední aktualizace:
9. 12. 2024 14:30
Autor:
Správce Webu