Sýr jemné a zároveň pikantní chuti je tradičním výrobkem. Vyrábí se podle osvědčených receptur již od roku 1963. Základní surovinou pro výrobu sýru je pasterované plnotučné mléko, dále se používá ušlechtilá plíseň, syřidlo, smetanový zákys a sůl. Výroba probíhá ve speciálních výrobnících a následné zrání sýrů pokračuje po dobu 5 týdnů v prostorách s přesně danými klimatickými parametry.
V překrásné a romantické krajině slavných jeskyní Macocha, Kateřinská a Balcarka je v mléku vysoký obsah vápníku, tolik potřebný při výrobě sýrů. A připočítají-li se k tomu voňavé bylinky, je jasné, proč jsou zákazníci doma i v zahraničí s Nivou z Otinovsi tak spokojeni.
Sýry s modrou plísní se ve francouzském Bordelais, podávají jako dezert ve společnosti červených extraktivních vín na bázi Cabernet Sauvignon nebo Merlot. To platí i pro Nivu. Doporučuje se servírovat jako chuťovku na závěr stolování.
Mlékárna Otinoves s.r.o.
Datum vložení:
9. 12. 2024 14:22
Datum poslední aktualizace:
19. 12. 2024 10:23
Autor:
Správce Webu