Pštrosí maso je všestranně využitelné v kuchyni. Stále se zvyšující požadavky na dietní masa s nízkým obsahem cholesterolu dělají z pštrosího masa tu správnou alternativu. Je velmi vhodné jak pro grilování, tak i pro další úpravy. Vychutnejte si i vy požitek z chutného, šťavnatého a křehkého masa.
Zvířata se v létě pasou na jetelotravních pastvinách a v zimě jsou přikrmována senem, senáží a obilím. Neaplikují se jim žádné stimulátory růstu ani veterinární farmaka. V optimální jateční zralosti 12 měsíců jsou potom přepraveny na 6 km vzdálenou porážku, kde jsou poté v souladu s předpisy poražena.
Je to k neuvěření, že pštrosy lidé lovili ještě před 100 lety pouze pro nádherné peří. Bývalo totiž nezbytnou součástí každé lepší dámské garderoby. Koho by tehdy napadlo, že se jednou budou tito ptáci chovat uměle, avšak na maso, kůži a na vajíčka, a to i v našich podmínkách! Peří totiž dávno vyšlo z módy. Málokdo také ví, že pštros kdysi žil i na Balkánském poloostrově, avšak zemědělství ho postupně vytlačilo až na území Afriky…
Pštrosí farma Doubravice s.r.o.
Datum vložení:
9. 12. 2024 14:14
Datum poslední aktualizace:
19. 12. 2024 10:26
Autor:
Správce Webu